תפריט
- פינת הרב עובדיה יוסף 2, חדרה
- טלפון: 04-6220893
'השתלת שיניים' היא טכניקה שמשמשת את רפואת השיניים המודרנית בכמה סיטואציות של שיקום פה כמו השלמת שיניים חסרות, תשתית ל'גשר' קבוע או חיזוק שיניים תותבות רופפות.
יש כמה גישות בביצוע השתלות דנטליות, אבל העיקרון הכללי זהה בכולן – פעולה כירורגית במהלכה מכניסים ללסת שתל מלאכותי עשוי טיטניום. שתל זה, מהווה תחליף לשורש השן הטבעי ומספק בסיס עליו יוכל הרופא המטפל להרכיב כתרים, גשרים ופתרונות אחרים בתהליכי שיקום פה.
באיזה מקרים נהוג להשתמש בהשתלות שיניים?
1. החלפת שיניים חסרות בלי פגיעה בשיניים סמוכות. עד להופעת השתלים הדרך הנפוצה ביותר להחלפת שיניים חסרות, היתה באמצעות התקנת גשר שהיה מורכב על השיניים הסמוכות. פעולה זו דרשה את שיוף השיניים על מנת שניתן יהיה להרכיב את הגשר ולעתים היתה כרוכה גם בטיפולי שורש. השתלת שן מאפשרת הרכבת שתל מבלי להסתמך או לפגוע בשיניים אחרות.
2. פתרון קבוע כתחליף לשיניים תותבות נשלפות. השתלות שיניים מאפשרות להיפרד לשלום משיניים תותבות ולהחליף אותן בגשר קבוע בעל מראה הרבה יותר טבעי ותחושה הרבה יותר נוחה למטופל.
3. חיזוק ועיגון תותבת קיימת. אחת הבעיות החוזרות אצל משתמשי שיניים תותבות היא תחושת רפיון (ההרגשה שהשיניים אינם מוחזקות כמו שצריך). באמצעות הוספת שתלים ניתן לעגן את התותבות טוב יותר ללסת ולהחזיר למטופל את תחושת הביטחון.
איך מתבצעת השתלת שיניים?
השתלת שיניים היא חלק מתהליך שיקום פה ותתבצע בכמה שלבים.
שלב א': התקנת שתלי הטיטניום בלסת של המטופל. זהו הליך כירורגי שמתבצע בהרדמה מקומית. ההליך אינו מכאיב ואורכו תלוי במספר השתלים שהמתווה הרפואי דורש. אחרי שלב זה צריך לתת לשתלים כמה שבועות או חודשים ל'היקלט'.
שלב ב': חשיפת השתלים. לאחר שהשתלים נקלטו בלסת של המטופל והוא אינו סובל מחוסר נוחות או זיהומים יחשוף רופא השיניים את השתלים באופן שיבליט אותן מעט מתוך רקמת החניכיים ויאפשר הרכבת כתר או גשר. מדובר בפעולה כירורגית קלה ומהירה.
שלב ג': שיקום הפה. שימוש בשתלים כבסיס עליו יורכבו כתרים וגשרים ובמקרים מסוימים יעוגנו אליהם שיניים תותבות.
כשמבצעים טיפולים מורכבים כמו השתלות שיניים מומלץ לבחור במרפאת שיניים מתקדמת כמו IDENT שמספקת את כל התנאים הדרושים לביצוע השתלות דנטליות מוצלחות: